Kerisalon Metsästysseura ry  
                                                                                                               

Kauriin kannanhoito seuran alueella

Ruokkiminen

Seuran jäsenet ruokkivat kauriita aktiivisesti etenkin talvikaudella erilaisilla ruokintapisteillä. Paikalliselta porkkanan viljelijältä Meskaselta olemme saaneet hakea riistan ruokintaan rehuporkkanaa, ja välillä saatavana on myös heinää ja litistettyä viljaa.

Kauriin metsästys 

Seura on asettanut kauriin metsästyksen yhteiseksi saaliskiintiöksi 10 kaurista, 1 kauris/ jäsen, jolla mahdollistetaan mahdollisimman monelle halukkaalle jäsenelle kauriin metsästys, sekä kestävä ja hyvinvoiva kauriskanta.  Itsenäisen metsästyksen lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua seuran järjestämiin yhteisjahteihin. Kiintiön kehitystä seurataan, ja sen täyttyessä kannan määrää tarkastellaan, ja tarvittaessa yhteistä kiintiötä kasvatetaan. 

Saalisilmoitukset: lakisääteisen Oma riistaan tehtävän saalisilmoituksen lisäksi, tulee saaliiksi saamastaan kauriista ilmoittaa joko Janille tai Ramille, jotta kiintiötilanteen kehittymistä voidaan seurata ajantasaisesti.

Yhteisjahdit

Yhteisjahdit ovat olleet kysyttyjä jäsenten puolelta, joten niitä pyritään järjestämään aina mahdollisuuden mukaan. Yhteisjahdit ovat aiempina vuosina keskittyneet alueille joissa kantaa eristyisesti halutaan pienentää, ja jossa kauriit aiheuttavat jopa taloudellista haittaa. Jahdissa kaivataan sekä passi- että koirahenkilöitä. Nykyisin myös  säkäkorkeudeltaan alle 39cm ajavien koirien käyttö on sallittua hirvieläinten jahdeissa. Yhteisjahdeissa metsästysaseena käytetään haulikkoa.  Jahdeista ilmoitetaan täällä nettisivuilla, sekä KeMs Kauris -WhatsUpp ryhmässä, johon pääsee mukaan, kun "nykäisee hihasta" rohkeasti joko Jania, Ramia tai Meriä (o451357339), tai ilmestyy jahtiaamuna kokoontumispaikalle.

 
Seuraava yhteisjahti järjestetään lauantaina 25.11.2023, kokoontuminen Seurapirtillä klo.8.30. 

Kauden 2023-2024 saalistilanne:

Kaadettu 2 kaurista (päivitetty 11.11.2023)