Hirvijahti 7.11. - 15.11.

Sunnuntai 15.11.2015 klo 17:59 - Ystävällisin terveisin, Hirvimees.


Isänpäiväviikonloppuna sunnuntai vietettiin kotosalla eikä lauantain jahdista jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Eilen lauantaina oli hyvä jahtipäivä. Kahdella koiralla oli emä ja vasat haukussa ja moninaisten ja jännittävienkin juonenkäänteiden jälkeen yksi vasa saatiinkin kaadettua. Ei viitsitty alkaa ahnehtimaan ja lähdettiinkin hyvissä ajoin nylkkärille kaikkien toivomaan kahvinjuontiin. Sen verran tapahtumarikas päivä oli, ettei monikaan passimies ehtinyt päivän aikana evväitä syömään.

Sunnuntai alkoi räntäsateen merkeissä ja hirvet olivat viettäneet yön paikoillaan sateelta suojassa. Eli jälkiä ei löytynyt. Käskettiin neljä koiraa (ja koiramiestä) metsään, muttei saatukaan itse jäädä sateen suojaan tulille vaan piällikkö käski joukot metsään.

Sinänsä taktiikka oli hyvä ja jo hetken passituksen jälkeen passimiestä alkoi ontuva naarashirvi lähestyä omia aikojaan. Koska hirvi ontui ja eteneminen näytti vaivalloiselta, passimies avasi tulen. Hengityksen tasaannuttua kuultiin veehooähvästä ”-Naaras nurin”. Kaadolla selvisi, että hirvi oli joskus loukannut sorkkansa eikä pystynyt siihen painoa varaamaan. Liekö astunut joskus louheen tai joutunut auton töytäisemäksi. No, joka tapauksessa hälle palvelus tehtiin.

Nyt on siis KeMsin poikain hirvijahti ohi. Ainakin peruslupien osalta. Sen verran oltiin tyrmistyneitä, kun onnistuttiin hirvet kaatamaan, että unohdettiin pekuloida ja antaa evästystä piälliköille ensi viikon Jorroisten yhteislupakokoukseen.

Ihmeellinen syksy sinänsä – RÄISÄNEN ei kaatanut yhtään hirveä…


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini